NYHETER OCH INFORMATION!

Skräpplockarveckan-Låt skräpet ta plats i undervisningen

Barnen är en av våra viktigaste samhällskrafter. De har viljan och framtidstron som behövs för att skapa en bättre, renare värld, men vi måste ge dem verktygen och kunskaperna – och här spelar förskolan en avgörande roll.

Syftet med skräpplockar veckan är att barnen får konkreta kunskaper om människans påverkan på naturen, men också om skräpets potential som värdefull resurs.Samtidigt får de även en djupare förståelse för sina egna möjligheter att förändra och förbättra, och uppmuntran att engagera sig i sin omvärld.

Vecka 17 kommer vi att ha skräpplockardagar och under denna veckan bestämmer ni avdelningsvis vilka specifika dagar ni går ut och plockar skräp med barnen. På torsdagen vecka 17 är det jordens dag, då ska ni tillsammans ha skapat något av skräpet som samlats in och vi kommer att ha utställning ute på gården kl.14.00 och därefter äter vi mellanmål ute. Efter mellanmålet delar respektive avdelning ut diplom till alla barn som deltagit under skräpplockardagarna.

Regler för utlandsresor

För att minska risken för smittspridningen uppmanar vi er att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Den som varit på resa utomlands ska stanna hemma från förskola och undvika att träffa andra människor än den egna familjen under 7 dagar efter inresa till Sverige. Det gäller även om testerna visade att du inte hade covid-19.Vidare förtydligar Smittskydd Skåne att man efter utlandsresa skall provta sig direkt efter ankomst till Sverige och sedan igen efter 5 dagar. Rekommendationen att testa sig gäller oavsett vilka länder du har besökt och oavsett om du tidigare haft covid-19. Om du testat dig inom 48 timmar före inresan till Sverige så behöver du inte testa dig igen i samband med att du anländer, men du bör testa dig igen fem dagar efter ankomsten. Barn under 6 år undantas från provtagningen så denna information riktar sig till dig som lämnar barnet på förskolan.

Med vänliga hälsningar,

Gresa och Dalal

Följande dagar håller vi stängt

Utbildningsdag inför höstterminen 31/8-2020

Utbildningsdag höstterminen 2/10-2020

Julstängt v.52-53 2020

Utbildningsdagar VT-21: 29/1 och 30/4

Sommarstängt v.28-29 2021

Nya rutiner för lämning och hämtning

På grund av rådande läge kring Covid-19 förändrar vi våra rutiner kring lämning och hämtning. Vi vill minimera antalet personer i trånga utrymmen så därför gör vi den här förändringen utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Endast EN vårdnadshavare får lov att lämna och hämta sitt barn. Ni som har barn på Kräftan och Kräftan 2 lämnar barnen utanför Kräftans ingång (den grå dörren). Resterande avdelningar lämnar barnen ute i stora hallen (huvudingången). På golvet är det markerat med grön tejp var ni ska vänta in personalen. Personalen kommer och tar emot barnen. Är det ingen personal i hallen just då så ringer ni till respektive avdelning som sedan kommer och möter upp er. Ser ni att det redan står någon och väntar med sitt barn så ber vi er att vänta utanför tills den personen har gått ut.

Rutinerna gäller från och med måndag 2/11.

• Det är viktigt att inga barn som är förkylda kommer till förskolan (t.ex hosta, feber eller halsont). Även vid små symtom stannar barnet hemma. Vi vädjar att om möjligt att även syskon stannar hemma.
  • Om ert barn inte kommer till förskolan  är det mycket viktigt att frånvaro meddelas till verksamheten.
  • Ni som vårdnadshavare ska inte besöka förskolan om ni har förkylningssymtom (även om de är små).
  • Vi är alla restriktiva när det gäller att ta emot externa besök i verksamheten, därav är det viktigt att endast vårdnadshavare lämnar/hämtar.

Vid frågor rörande ovan så kan ni vända er till rektor

Dalal Taha 073-5253369 och Bitr. Rektor Gresa Berisha 070-7324762.

Utbildningsdag

Den 27 Januari har personalen verksamhetsdag och då är förskolan stängd.

ordmoln.png