Nya rutiner för lämning och hämtning

På grund av rådande läge kring Covid-19 förändrar vi våra rutiner kring lämning och hämtning. Vi vill minimera antalet personer i trånga utrymmen så därför gör vi den här förändringen utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Endast EN vårdnadshavare får lov att lämna och hämta sitt barn. Ni som har barn på Kräftan och Kräftan 2 lämnar barnen utanför Kräftans ingång (den grå dörren). Resterande avdelningar lämnar barnen ute i stora hallen (huvudingången). På golvet är det markerat med grön tejp var ni ska vänta in personalen. Personalen kommer och tar emot barnen. Är det ingen personal i hallen just då så ringer ni till respektive avdelning som sedan kommer och möter upp er. Ser ni att det redan står någon och väntar med sitt barn så ber vi er att vänta utanför tills den personen har gått ut.

Rutinerna gäller från och med måndag 2/11.

• Det är viktigt att inga barn som är förkylda kommer till förskolan (t.ex hosta, feber eller halsont). Även vid små symtom stannar barnet hemma. Vi vädjar att om möjligt att även syskon stannar hemma.
  • Om ert barn inte kommer till förskolan  är det mycket viktigt att frånvaro meddelas till verksamheten.
  • Ni som vårdnadshavare ska inte besöka förskolan om ni har förkylningssymtom (även om de är små).
  • Vi är alla restriktiva när det gäller att ta emot externa besök i verksamheten, därav är det viktigt att endast vårdnadshavare lämnar/hämtar.

Vid frågor rörande ovan så kan ni vända er till rektor

Dalal Taha  och Bitr. Rektor Gresa Berisha.