Regler för utlandsresor

För att minska risken för smittspridningen uppmanar vi er att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Den som varit på resa utomlands ska stanna hemma från förskola och undvika att träffa andra människor än den egna familjen under 7 dagar efter inresa till Sverige. Det gäller även om testerna visade att du inte hade covid-19.Vidare förtydligar Smittskydd Skåne att man efter utlandsresa skall provta sig direkt efter ankomst till Sverige och sedan igen efter 5 dagar. Rekommendationen att testa sig gäller oavsett vilka länder du har besökt och oavsett om du tidigare haft covid-19. Om du testat dig inom 48 timmar före inresan till Sverige så behöver du inte testa dig igen i samband med att du anländer, men du bör testa dig igen fem dagar efter ankomsten. Barn under 6 år undantas från provtagningen så denna information riktar sig till dig som lämnar barnet på förskolan.

Med vänliga hälsningar,

Gresa och Dalal